haan 2

haan 2

 

Baps Snijdewind

Westerveen 23 

Haren 

www.bapssnijdewindkeramiek.nl

Op zondag is er een doorlopende demonstratie Raku stoken.

Raku is een interessante wijze van stoken. Met 1000 graad wordt de keramiek uit de oven gehaald en in een ton met zaagsel geplaatst. Na 20 minuten kan het werk uit de ton gehaald worden en jullie zien meteen het resultaat.

vis met strepen

vis met strepen

Baps Snijdewind is van jongs af aan gefascineerd geweest door klei. Als kind mocht zij bij de plaatselijke kunstenaar in zijn atelier in Twente met klei werken. De keuze om docente handvaardigheid te worden was voor haar dan ook vanzelfsprekend. In 1976 heeft zij haar opleiding ( handvaardigheid A en B) afgerond aan academie Minerva te GroningenMet de verhuizing in mei 2007 naar Haren ging een grote wens in vervulling om een  eigen atelier te kunnen inrichten bij haar thuis. Haar atelier is gevestigd: Westerveen 23 te Haren.

Uitgangspunten bij mijn werk.

Alle vormen zijn gebaseerd op gebruiksaardewerk, kommen, kannen, potten etc. Ik werk op de draaischijf en ik bouw kannen en vazen met platen klei. Soms wil de vorm zich zo ontwikkelen dat de producten niet meer echt bruikbaar zijn, de vorm wordt dan belangrijker dan het nuttige gebruik.

Cursussen:

Sinds 1999: Wekelijks bij het kunstencentrum in Groningen. Eerst bij Johan Broekema en bij Suzanne van Straten. En sinds vier jaar bij Liesbeth van Kampen

Vanaf 2000 tot 2010: cursus bij Atelier 1280 in Orvelte. Technieken draaien, handvormen en kuilvuur stoken.

Diverse keren cursus bij Joop Crompvoets te Swalmen. Technieken: draaien en diverse stooktechnieken waaronder gasoven, houtoven.

2014 , 2015 bij Niek Hoogland en Joop Crompvoets. Techniek slibdecoratie

2016, 2017 cursus bij de Kleischool in Frankrijk (atelier Filarski). Techniek  draaien voor raku stook  en kristalglazuren.

openatelierslogo2

 

  

 


HOME        DEELNEMERS        KAART  


LINKS    CONTACT    DEELNEMEN