Fictoor.babuschka&citroenen_bearbeitet-2

Babuschka en Citroenen, olieverf op paneel, 50 x 40cm, 2014

Annemieke Fictoor 

Atelier Aan het Zandpad

Hoge Hereweg 27

Glimmen

www.annemiekefictoor.nl

www.fictoor.nl

 

 

zondag middag muzikale omlijsting

door Kathelijne Schelfhout, Harp

Fictoor.lathyrus_bearbeitet-1

Lathyrus, olieverf op paneel, 24 x 24cm, 2014

Annemieke Fictoor (Groningen, 1955) is zelfstandig kunstschilder en vormgever (interieurarchitect en grafisch vormgever). Werkt voor particulieren, bedrijven, musea, overheden, project-organisaties en instellingen op het gebied van cultuur en natuur. Exposeert regelmatig in het noorden van het land. Mijn werk te zien (en te koop) bij mijn vaste galerie, Galerie Appelbergen in Onnen (Gr). Fictoor studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen.

Stillevens – “altijd ben ik op zoek naar bijzondere voorwerpen. In de loop der jaren heb ik een geweldige collectie voorwerpen verzameld. Nog uit mijn ouderlijk huis, gekocht op rommelmarkten of zomaar gekregen. Als een voorwerp een zichtbare geschiedenis heeft, een deukje, wat roest, dat is juist fijn. Een vrucht of bloem als vergankelijke tegenhanger van onvergankelijke voorwerpen maakt een stilleven voor mij compleet. Een stilleven is meer dan een verzameling objecten, alles moet kloppen: vorm, restvorm, kleur, textuur. Ze moeten elkaar ‘raken’, en de compostie moet vooral mij raken.” 

Landschappen – “de fascinatie voor de rechte horizon, de hoge luchten en de vette klei van het Hoogeland. De belijning en de schoonheid van het lege Groninger landschap vormen mijn grootste inspiratiebron bij het schilderen van landschappen”.

Techniek

Olieverf op paneel, of linnen