Jan Bouma

Mellenssteeg 57
9753 HM Haren

 

Jan Bouma is een veelzijdige kunstenaar wiens werk en leven een mix is van schilderen, beeldhouwen, houtbewerking en het maken van muziekinstrumenten.
Zijn kunst is vaak geïnspireerd door de Amerikaanse indiaanse cultuur, hun muziek en de natuur.
Elk stuk dat hij maakt is een stukje van zijn eigen verhaal en gevoelens, iets wat je kunt zien en voelen wanneer je naar zijn kunst kijkt.
Het gaat hem meer om de betekenis en het gevoel achter het kunstwerk dan om het kunstwerk zelf.

Zijn schilderijen en mandala’s zijn niet zomaar schilderijen; ze zijn gemaakt om je aan het denken te zetten en je te helpen reflecteren. Ze laten je een verbinding voelen met de natuur en zetten je aan tot nadenken over jezelf.
Zijn houten beelden en fluiten laten zien hoe uiterlijk en innerlijk kunnen samensmelten. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben vaak ook een praktisch nut.

Jan’s werk is uniek omdat het echt en oprecht is. Hij maakt kunst die laat zien hoe belangrijk het is om verbonden te zijn met de natuur en hoe kunst ons kan helpen onze eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen.
Zijn kunst is niet alleen iets om naar te kijken, het is een ervaring die je helpt om de wereld op een andere manier te zien.

Open Ateliers Haren 2024

Open Ateliers Haren 2022

Jan deed in 2022 alleen mee met de centrale overzichtsexpositie in ’t Clockhuys.

jan bouma

jan bouma

jan bouma

jan bouma

jan bouma

jan bouma

jan bouma

 

   openatelierslogo2