Jong.zuiderplas,30-20cm,olie op paneel.foto 1_bearbeitet-1

Zuiderplas, 30 x20 cm, olie op paneel

 

Leonie de Jong

Boerlaan 12

9752 VZ Haren

www.leonie-dejong.nl

Jong. FranseWaslijn,30-30cm.olie op paneel.foto 2_bearbeitet-1

Franse Waslijn, 30 x 30cm, olie op paneel

 

Kleur en Waarneming zijn de uitgangspunten van mijn werk.

In het schilderen naar de waarneming boeit mij de verbinding tussen kleur, licht en vorm: Wat zie ik eigenlijk? Ik begeef mij in de vrije val van het kijken…. niets is zoals je het denkt te zien. Schilderen is voor mij het zoeken naar- en ontdekken van dat wat ik zie, het plezier van het kijken. Ik schilder ter plekke, in het landschap en het veld, of in het atelier, afhankelijk van het onderwerp. Het materiaal van deze schilderijen is veelal olie op paneel.

Ander werk wat te zien zal zijn :

Drieluiken en Werken op papier, veelal mixed media. Deze zijn grotendeels abstract. De aanleiding tot deze werken zijn zowel gebeurtenissen als ook poëzie. Het zijn de verschillende materialen die verrassen, kleuren en vlakken die samen klinken, hun verhalen vertellen en/of teksten tot een andere vorm van leven brengen.