Marjon Beckers

Mellenssteeg 4
9753 HN Haren
06-1083 7043

www.marjonbeckers.nl

 

Marjon is in 1986 afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen.

Na jarenlang geschilderd te hebben, legt ze zich sinds 2006  toe op het maken van bronzen beelden, met name bronzen dieren en dikke dames.

Haar enorme passie voor dieren zie je in haar beelden terug, ze laat ze zien in al hun schoonheid en kwetsbaarheid: Een greyhound gevangen in zijn vlucht, twee intens verliefde kikkers, het kwetsbare veulen dat z’n eerste stapjes zet, een haas die fier rechtop staat, een labrador die je trouw aankijkt, een trotse uil …. En nog vele andere ontroerende dieren.

Daarnaast is een vaak terugkerend thema, volslanke dames in allerlei gymnastische poses, zoals buikspieroefening, bokje springen, vogelnestje, paaldansen…. Het is opvallend hoe lenig ze zijn.

Deze dames hebben geen last van hun omvang. Het zit ze in ieder geval zeker niet in de weg. Humor speelt hierbij een grote rol.

   

 

Marjon is in 1986 afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Na jarenlang geschilderd te hebben legt zij zich sinds 2006 toe op het maken van bronzen beelden.

Haar thema’s zijn vnl. bronzen dieren en dikke dames. De dikke dames voeren allerlei gymnastische oefeningen uit, alsof hun gewicht ze niet in de weg zit, zoals buikspieroefening, handstand, bokje springen enz. Het is opvallend hoe lenig ze zijn. Humor speelt hierbij een grote rol.

Haar enorme liefde voor dieren zie je terug in haar bronzen dierfiguren : een poes die zich uit rekt, verliefde kikkers, een greyhound gevangen in zijn vlucht, een veulen dat z’n eerste wankele stapjes zet, enz.

   

Heppie, brons, 23 x 23 cm, sokkel 17 cm

Hond, Puppy, brons, 26 cm

   

openatelierslogo2